Lana Ampletova helpt u bij algemene en specifieke pijnklachten.
1. Waarom osteopathie?
Osteopathie kan u helpen bij verschillende problemen, zoals rug-, schouder- en nekklachten, gewrichtsproblemen, hoofdpijn, orgaanklachten (zoals darmklachten, constipatie, maagpijn, …).
Centraal in de osteopathie staat dat de oorzaak opgespoord en behandeld wordt. Zo kan het dat de oorzaak van uw rugpijn op een totaal andere plaats gelegen is.
Tijdens de behandeling wordt heel het lichaam onderzocht en behandeld zodat het terug in balans komt te staan. De normale beweeglijkheid wordt terug gegeven aan de gewrichten, spieren, organen,…zodat het lichaam terug op een normale, fysiologische en gezonde manier kan functioneren.
2. Wat houdt osteopathie in?
De behandeling gebeurt louter manueel, dus enkel met de handen en zowel met behulp van zachte als iets hardere technieken.
Osteopathie beschouwt het lichaam als een ondeelbare eenheid dat ook functioneert als een eenheid. Anders gezegd: elk deel van het lichaam heeft een relatie met elk ander deel van het lichaam en heeft daardoor ook een invloed op elk ander deel. Die invloed kan zowel positief als negatief zijn. Dat verklaart dat oorzaak op een bepaalde plaats in het lichaam tot symptomen kan leiden op een totaal andere plaats.
De osteopaat gaat op zoek naar de structuur die aan de bron staat van het probleem en behandelt deze.
3. Wat is het nut van een osteopathische behandeling?
De bloedvaten en zenuwbanen zijn in hoge mate verantwoordelijk voor alle bewegingen in het lichaam. Zij dringen door tot elke structuur en reiken tot aan de kleinste lichaamscellen. Levend weefsel moet continu verzorgd worden. Deze verzorging vindt plaats door het bloed die zuurstof, voedingstoffen, hormonen en enzymen afgeeft aan het weefsel en voert afvalstoffen en kooldioxide af. Wordt de circulatie belemmerd, dan wordt het weefsel ziek.
De veranderde functie van een bot, een spier of een orgaan verlangt meer van de structuur. Bijvoorbeeld: meer druk- en trekbelastingen zorgen voor meer botopbouw. Is de botfunctie niet meer nodig, zoals bij bedlegerigheid, dan vindt er botafbraak plaats.
Bij een gestoorde functie verandert de structuur, maar het lichaam zal dit eerst proberen te compenseren. Wanneer compensatie niet meer mogelijk is, ontstaat een structureel probleem en het lichaam wordt ziek.
Het lichaam bezit zijn eigen genezende krachten en de aangeboren eigenschap zichzelf te verdedigen.
De zelfregulatiekrachten kunnen het organisme, via talloze mechanismen, reflexen en chemische processen, vanuit zijn zieke toestand weer gezond maken.